Dreptul De a Răspunde La Un Articol Din Jurnalul Naționa

17 noiembrie 2005 13:38.

Către: Jurnalul Naţional

In atentia domnului director,

Marius TUCA Stimate domnule director, În urma articolului publicat în ziarul Jurnalul Naţional astăzi, 17 noiembrie 2005, sub titlul? Discredita? SCM blocat de compania SoJust? publicat sub semnătura jurnalistei Violeta Fotache, www.jurnalul.ro/articol.php?id=40704 , solicităm publicarea următorului DREPTUL LA RĂSPUNS.

Dincolo de comentariile domnului Dan Lupascu care va primi un raspuns separat, semnalam urmatoarele erori in articolul mentionat:

1. Afirmatia ca SoJust a fost fondata de domnul Cristi Danilet nu este corecta, Societatea pentru Justitie fiind o organizatie neguvernamentala care a fost infiintata in localitatea Lapusna, (judetul Mures) de un grup de 13 persoane, avocati (avocati, consilieri juridici). , și magistrați) și politologi care au în comun un interes pentru o adevărată reformă a justiției în România. Societatea pentru Justiție este deschisă oricărei persoane care împărtășește același interes cu membrii fondatori și care poate contribui la dezbaterea privind reforma justiției. Astfel, printre membrii asociației se numără un judecător la Curtea de Apel Mureș, un procuror din Arad, un avocat din București sau un avocat la Consiliul Uniunii Europene. Judecătorul Cristi Danilet este doar unul dintre membrii fondatori ai asociației, care este detașat temporar la Ministerul Justiției până la sfârșitul acestui an. Ideea înființării acestei asociații nici nu i-a aparținut domnului Cristi Danilet, deși mai târziu domnia sa a fost, alături de ceilalți fondatori, o ferventă susținătoare a acestei idei.